Pomandri

Izvorno je Pomander ime za šopke dišavnic ali drugih zelišč in cvetlic, ki so jih včasih uporabljali za zaščito, razkuženje in očiščenje prostorov, podobno kot so uporabljali tudi kadila, žajbelj in druga zelišča.

Aura-Soma Pomandri so nastali na podoben način kot prva Ekvilibrium olja - po navdihu Vicky Wall. Nastajati so začeli že, ko je Vicky še delala kot pedikerka, torej pred olji. Vicky je na sprehodih in potovanjih rada nabirala zdravilne rastline, tako kot sta to včasih počela z očetom. Čeprav ni imela nobenega posebnega namena, kako naj bi jih uporabila, jih je vseeno konzervirala v steklenih posodah in si skrbno zabeležila, kaj je v vsaki izmed njih. Ko je po rojstvu Aura-Some lepega dne pregledala to svojo zbirko, je presenečena ugotovila, da je pravzaprav nabrala vse tiste rastline, ki so bile povezane s sedmimi ravnmi vsakega izmed sedmih glavnih energijskih centrov - čaker. Tako je njenih 49 zdravilnih rastlin (sedem skupin po sedem) postalo osnova za izdelavo vseh Aura-Soma Pomandrov.

Pomandri so torej mešanica devetinštiridesetih zeliščnih izvlečkov in eteričnih olj. Sedem zelišč je v neposredni povezavi z barvo Pomandra in tako delujejo na prvo raven energijskega centra, ki ustreza tej barvi. Ostalih dvainštirideset je v Pomandru prisotnih v manjšem razmerju in v subtilnejši obliki. Višje potence izvlečkov pa delujejo na ostalih šest višjih ravni energijskega centra.

Gre torej za visoko koncentrirane, hitro hlapljive substance na vodni osnovi, ki vsebujejo energije barv, zelišč in mineralov. Kot konzervans jim je dodan alkohol, ta v vodi pomaga ohraniti energije in informacije.

Pomandre uporabljamo na drugačen način kot Ekvilibrium olja, saj tudi drugače vplivajo na nas. Ker je njihova naloga uravnovešanje energijskih pretokov v bioenergijskih in elektromagnetnih poljih, ki obkrožajo naša fizična telesa, jih nanašamo neposredno v avro. Pomandri ščitijo, čistijo, oskrbujejo in jačajo energijsko polje ljudi, živali, rastlin, kristalov in prostorov. S tovrstno podporo se lažje in močneje odpremo pozitivnim energijam. Nekateri Pomandri višjih vibracij, kot so na primer kraljevsko moder, vijoličen in magenta, delujejo tudi na višja avrična telesa, oranžen in koralen pa delujeta bolj na čustveno raven. Vsekakor pa je njihovo delovanje v prvi vrsti osredotočeno na elektromagnetno polje.

Tako kot pri drugih izdelkih Aura-Some, tudi pri uporabi Pomandrov sledimo intuiciji. Sprva, ko se s Pomandri šele spoznavamo, jih nanašamo po navodilih, to je skupaj z olji Equilibrium stekleničk ali pa samostojno. Kasneje, ko si pridobimo več izkušenj, pa vse lažje sledimo svojemu notranjemu občutku. Na voljo imamo nešteto možnosti za eksperimentiranje. Ker so shranjeni v majhnih plastičnih stekleničkah, jih lahko imamo vedno pri sebi, da jih uporabimo kjerkoli in kadarkoli. Pomandrov ne pretresamo in tudi ne individualiziramo kot to počnemo z  Equilibrium stekleničkami, zato lahko en Pomander uporablja več ljudi.

In kako vemo, katerega uporabiti?

Pomandre lahko uporabljamo samostojno ali kot podporo pri delovanju Ekvilibrium stekleničk. Lahko se osredotočimo samo na enega ali pa jih izberemo več in vsak dan po občutku uporabimo tistega, ki nas najbolj privlači. V tem primeru se lahko v veliki meri zanesemo na vonj, ki ga Pomander oddaja, saj je ta vonj dobesedno vonj njegove barve. Tako, kot nam pri izbiri Ekvilibrium stekleničke poleg našega notranjega občutka pomagajo oči, nam bo pri izbiri pravega Pomandra v veliko pomoč naš nos. Sistem je zelo preprost: vedno uporabljamo tistega, ki nam prijetno diši. Določeni vonji nam bodo nemudoma izboljšali razpoloženje in dvignili raven energije, drugi pa se nam bodo zdeli nerazpoznavni ali bodo celo neprijetno dišali. V večini primerov človek izbere tistega, ki deluje na  čakro, kjer je najbolj šibak in potrebuje največ podpore. Redna uporaba Pomandra nas bo zaščitila in na področju te čakre tudi ojačala, bo pa obenem sprožila zdravljenje vzrokov, zaradi katerih smo na določenem področju šibki.

Če Pomander uporabljamo za podporo tretmaja z Ekvilibrium oljem, je najbolje, da izberemo enako barvo, kot je v spodnjemu delu Ekvilibrium stekleničke. Tu so shranjene informacije o izzivih in vseh tistih dobrih lastnostih, ki se jih še ne zavedamo. Pomander nam bo pomagal, da se bomo na omenjenih področjih lažje odprli in izrazili ter s tem olajšal delo Ekvilibrium olju.

Uporaba:

Na levo dlan kanemo tri kapljice Pomandra. Pomanemo dlani, roke  dvignemo nad glavo in najprej podelimo energije svetu okoli nas. Nato energijo Pomandra z dlanmi nežno porazdelimo po vsem energijskem telesu. Začnemo pri kronski čakri, se za trenutek ustavimo pri srčni in nadaljujemo do solarnega pleksusa, hare ter korenske čakre. Potem njegove energije podelimo še Zemlji. Predstavljamo si, kako energije Pomandra prodirajo globoko v zemljo, skozi vse njene plasti. Na koncu ponesemo dlani proti obrazu, jih sklenemo in s tremi globokimi vdihi vsrkamo to energijo vase. Pomander nanašajmo vsak dan, saj si s tem očistimo elektromagnetno polje in ojačamo ter podpremo našo avro.

Opise posameznih pomandrov, si lahko preberete na tem naslovu. Opisi vsebujejo glavne značilnosti posameznega Pomandra, informacije o tem, s katerimi čakrami in deli fizičnega telesa se povezuje in tudi, pri katerih oblikah terapij nam je lahko še posebej v pomoč. Navedeni so le posamezni predlogi za uporabo. Pri vseh izdelkih Aura-Some sčasoma sami najbolje začutimo, kako posamezne energije učinkujejo na nas in kje nam nudijo največjo podporo.

Aura-Soma Slovenija