Uporaba Ekvilibrium stekleničk

Na tem mestu se lahko znova spomnimo, da smo sami sebi najboljši vodnik in se poskusimo zanesti na svoj lastni občutek. Ko se začnemo mazati z emulzijo iz stekleničke, se hitro povežemo in uglasimo z njenimi energijami, zato se lahko naš občutek neverjetno ojača. V večini primerov se izrazi kot želja ali celo potreba po čim bolj pogostem mazanju, želimo si imeti stekleničko v svoji bližini, jo opazujemo, z njo meditiramo, si njeno vsebino nakapamo v kopel... Zelo nas lahko privlači tudi njen vonj in najverjetneje se bomo pogosto mazali in jo imeli ves čas pri sebi.

V procesu zdravljenja pa lahko nastopijo tudi obdobja, ko se nam steklenička upre in začne oddajati neprijeten vonj. Običajno je to čas čiščenja nekonstruktivnih vzorcev in preporoda, ko si je dobro vzeti odmor, dokler se določen proces ne zaključi oziroma dokler nas steklenička spet ne »pokliče«. V tem času lahko tudi v sami steklenički opazimo spremembe: tekočina je polna belih usedlin, je motna, včasih celo spremeni barvo. V takem primeru jo je priporočljivo energijsko očistiti tako, da jo prebrišemo z belim Pomandrom ali s Kvintesenco Serapis Bey. Lahko pa jo čez noč tudi postavimo v morsko sol.

Če bomo sledili svojemu notranjemu občutku, bomo nekatere stekleničke porabili že v nekaj dneh, z ostalimi pa se bomo mazali več mesecev. To je popolnoma odvisno od posameznika in ne od same stekleničke. Lahko se zgodi, da bo vsebino stekleničke, s katero smo se sami mazali šest mesecev, kdo drug porabil v enem tednu.

Pogosto se tudi dogaja, da se človek ne maže tako, kot ga vodijo občutki ali pa se ne maže redno, ker ga je strah, kaj bo steklenička povzročila in kakšne bodo njegovi odzivi. Razumeti moramo, da v procesu terapije z Aura-Somo ne gre samo za uravnovešanje energijskih pretokov v fizičnem telesu. Uporaba Ekvilibrium stekleničke je v prvi vrsti pot k samemu sebi. Na tej poti navznoter bomo lahko naleteli na mnoge ovire, včasih večje, včasih manjše in nekatere bodo tudi boleče. Vložiti bomo morali veliko truda in energije, da jih bomo presegli. Vendar so te ovire del nas samih in vse, kar storimo s stekleničko je, da jih osvetlimo in prikličemo na površje, kjer jih lahko razrešimo. V nobenem primeru ni energija stekleničke tista, ki povzoča ali sproža težave – prav nasprotno: s svojimi čistimi vibracijami bo našo energijo obnovila in prečistila ter tako aktivirala nove moči znotraj nas.

Stekleničke so pripravljene tako, da se njihove energije aktivirajo brž ko jih začnemo uporabljati. Proces se začne v trenutku, ko izbrano stekleničko pretresemo v levi roki.

Držimo jo tako, da s palcem podpiramo dno, s sredincem zapremo vrh odprte stekleničke, kazalec in prstanec pa naj počivata vsak na eni strani. S stresanjem stekleničke se začne proces uravnovešanja energij posameznih čaker, meridianov in energijskih točk v telesu. Ko se energije barv, rastlinskega in mineralnega sveta v njej aktivirajo, se povežejo z našo energijo, njihova potenca pa se prilagodi temu, kar mi v danem trenutku potrebujemo. Ko nato emulzijo nanesemo na kožo, se te energije in informacije prenesejo v naše telo.

Najprej si nekaj kapljic vtremo v dlani, nato pa se namažemo po vsem predelu telesa, ki pripada posamezni čakri, povezani z barvo stekleničke. Emulzijo lahko z nežnim masiranjem vtremo v telo, lahko pa počakamo, da se sama vpije v kožo.

Zaradi vsega tega je naš strah, da bo steklenička premočno delovala ali povzročila prehudo reakcijo, odveč. Mi sami namreč določamo, na kakšno potenco se bo dvignila njena energija, povsem zavestno pa se lahko odločimo tudi, v kakšni meri se bomo njenemu delovanju odprli in na kakšne spremembe smo pripravljeni.

Vsak posameznik se tudi sam odloči, kako pogosto bo stekleničke izbiral. Nekateri si izberejo vsak teden novo, drugi to storijo dva- ali trikrat na leto, spet nekomu tretjemu pa bo dovolj ena sama steklenička za celo življenje. Vendar pa večina ljudi potem, ko se odločijo za prvi izbor, stekleničke nato redno uporablja, oziroma takrat, ko potrebujejo nasvet, razjasnitev situacije, preboj ali preprosto samo energijsko podporo.

Čeprav je izbiranje stekleničk lahko zabavno in so nam informacije, ki jih prejmemo s tolmačenjem posameznih barv lahko v veliko podporo, je  Aura-Soma zares učinkovita šele, ko Ekvilibrium stekleničke, Pomandre, Kvintesence, Barvne esence in ostale izdelke tudi dejansko uporabljamo.

Smiselno je, da stekleničke, ki smo jih izbrali - ne glede na to, ali imamo samo eno ali komplet vseh štirih - porabimo do konca. Šele nato si  izberemo nove. Le tako bomo v resnici predelali tisto, kar izbrane barve opisujejo in s tem zaključili proces zdravljenja na posameznem področju, preden se lotimo novih tem. A tudi tu naj velja: ravnajmo se po notranjem občutku. Lahko se zgodi, da bomo poleg stekleničke, ki jo trenutno uporabljamo, začutili, da potrebujemo še dodatno, ki bo prvi v podporo.

Aura-Soma Slovenija